Sydvestjyske Museer

Sydvestjyske Museer har udstillingssteder i både Ribe, Bramming og Esbjerg.

Sydvestjyske Museers udstillingssteder i Ribe er: Jacob A. Riis Museum, HEX! Museum of Witch Hunt, Museet Ribes Vikinger og Det Gamle Rådhus i Ribe. Derudover står Sydvestjyske Museer bag det faglige indhold i udstillingerne under Kannikkegården og på Ribe Domkirkemuseum.

Jacob A. Riis Museum og HEX! Museum of Witch Hunt ligger begge i den attraktive museumskarre, Quedens Gaard, der har indgang i Sortebrødregade.

Jacob A. Riis Museum er indrettet i hans barndomshjem, og fortæller historien om drengen fra Ribe, der blev de svages forkæmper i New Yorks slum og en af de første dokumentarfotografer i verden.

Gå til Jacob A. Riis Museums hjemmeside

HEX! Museum of Witch Hunt er dedikeret til fortællingen om heksefeberen ramte Europa i årene 1500-1700. Dengang blev 40.000 – 60.000 mennesker brændt på bålet – dømt for trolddom.Gennem film, genstande og lyd-fortællinger besvarer museet spørgsmålet: Hvorfor var heksene frygtede? Hvem var de? Hvorfor holdt det hele pludselig op og hvordan har vi siden set på heksen som figur?

Gå til HEX! Museum of Witch Hunts hjemmeside

Museet Ribes Vikinger er ligger centralt i Ribe by tæt på stationen og er et aktivt formidlingssted, der både visuelt og konkret fortæller Ribes historie fra vikingetid, middelalder og frem til år 1700.

Gå til Museet Ribes Vikingers hjemmeside

Det Gamle Rådhus i Ribe ligger tæt på Domkirken og rummer en lille udstilling af genstande knyttet til bystyret og lov og ret i Ribe. Resten af huset byder indenfor til et interiør der næsten står som det så ud, da Ribe Byråd holdt sit sidste møde i huset i 2006. Det vil sige som en fornem bygning i gotisk stil med rige udsmykninger og smukke møbler.

Gå til Det gamle Rådhus’ hjemmeside