Ribe VikingeCenter

Velkommen: Vi byder Kulturklubbens medlemmer velkommen til en 4 stjernet attraktion, Ribe VikingeCenter, der rekonstruerer og levendegør markante vikingemiljøer fra Danmarks ældste by, Ribe.

Markedspladsen år 720 – Danmarks vugge lå oprindelig i Sct. Nikolaj Gade, og den repræsenterer det allerførste Ribe. Denne plads var – og er – omdrejningspunkt for vikingetidens handel og håndværk. Her ligger vikingeskibet Gisla ved kajanlægget, her arbejder smeden, trædrejeren og glasperlemageren side om side med de handlende, her bliver der diskuteret håndværk på højt fagligt niveau – og der bliver der krejlet om priserne og sladret om hverdagens små begivenheder.

Vikingetidens landbrug – Storgården år 980 er udgravet i Gl. Hviding sydvest for Ribe og rekonstrueret på Ribe VikingeCenter. Her er tale om et imponerende stort gårdanlæg, der danner ramme om vikingetidens agerbrug og dyrehold, og hvor Storbonden og hans familie bor og arbejder hver dag. Her kan man møde de gamle dyreracer, der har genetisk forbindelse helt tilbage til vikingetiden:islandsk kvæg og heste, hedefår, gæs og høns, der går frit omkring. 

Ribe By år 825 – et imponerende ingeniørarbejde er udført af Danmarks dygtigste vikingetømrere. Oprindelig har husene ligget i Tvedgade og i Ribelundområdet; men de er nu blevet genskabt og bylivet levendegjort på Ribe VikingeCenter. I byen oplever man bl.a. vikingetidens professionelle håndværkere, der – som de første i danmarkshistorien – kan ernære sig alene ved deres håndværk. Bymiljøet er også ramme om mange af Ribe VikingeCenters ’prøv selv’ aktiviteter.

Et eldorado for de yngste. I Ribe VikingeCenters mini vikingeverden kan børnene selv ’flytte ind’ i de små vikingehuse i Midgård, eller de kan vove sig gennem Midgårdsormens gab for at møde jætterne i Udgård og køre med Tors bukkevogn over himlen til gudernes verden, Asgård. Alt er selvfølgelig – som i vikingetiden – håndlavet i naturlige materialer. Kun det bedste er godt nok til vore børn!

Legepladsen ligger lige ved siden af cafeen og vores madpakkeområde, så mens de yngste leger, er der mulighed for en kop kaffe.

Rovfugle på tæt hold. Oplev falkoneren flyve sine rovfugle og mærk suget i maven, når slagfalken styrtdykker ned blandt publikum for elegant at lande på falkonerens arm og snuppe den velfortjente belønning – et stykke råt kød.

Se de mange muligheder på Ribe VikingeCenters egen hjemmeside HER